by
on
under ,
Permalink

Uppgradera utsidan

En tråkig och tom fasad ser nästan obebodd ut. Du kan, med enkla medel, ge din fasad ett lyft som gör att förbipasserande tittar drömskt mot ditt hem. Du får också en större välkomnande varje gång du kommer hem. Är du på väg att värdera huset för att få ett förmånligare lån eller inför en försäljning, kan några tusenlappar på fasaden bli mycket mer för värderingsmannen.

Siffrorna

Är det inte tråkigt att du har samma form på hussiffran som resten av gatan? Det framhäver inte ditt hus eller visar upp din stil. Nya hussiffror får huset att stå ut från mängden och finns i flera format och färger. Du kan beställa siffror enligt dina önskemål hos Fasaddekor, snabbt och enkelt direkt på nätet. De säljer även bokstäver om du hellre vill bokstavera ut hussiffran eller inkludera in adress på fasaden.

Fönsterfoder

Du behöver inte ha raka, smala lister runt fönstren. De behöver inte vara vitmålade. Här har du en möjlighet att snabbt och med billiga medel skapa en helt ny fasad. Lek med färgsättningen, ta hem några provburkar och måla på spillbitar som du kan hålla upp jämte fasadväggen. Lek med storlek och former på fodret, de kan vara fyllda med snickarglädje eller två olika bredder. Du kan göra smalare foder upptill och nedtill, bredare på sidorna och bestämma hur mycket upp- och nedstick som fodren ska ha.

Grunden

Den vanliga husgrunden är gjuten betong och grå. Kan du skapa en känsla som passar din stil bättre om du målar den vit eller svart? Ska färgen vara en kontrast till resten av villan eller vill du att grunden målas i samma nyans som fasaden? Om du vill måla grunden, kom ihåg att laga eventuella hål och använd en färg anpassad till puts och betong för att den ska fästas. Använder du akrylatfärg riskerar du att stänga in fukt och färgen faller av.