Accessoarer för män

mode_370349894När man normalt sett talar om accessoarer är det ju lätt hänt att man tänker med på vad kvinnor har på sig och använder. Men tänker man bara efter lite inser man snabbt att accessoarer är knappast exklusiva för kvinnor och massor av män använder saker för att göra en outfit komplett.Det finns gott om butiker som satsar på manligt mode, det vet nog alla vid detta lag. För ett bra exempel på en butik som satsat ordentligt på accessoarer kan man titta på Neckwear och deras utbud.

Kring halsen

Det finns gott om accessoarer som ses som en del av specifika outfits, som slipsen eller flugan till kostymen, men det går knappast att förneka att de fortfarande är accessoarer. Och förutom slipsar är det även många som väljer att använda antingen scarves, plastronger eller kravatter istället. Naturligtvis är detta beroende av vilken tillställning man är på och det är värt att veta lite om vett och etikett först. Sen kan man ju även nämna halsdukar som accessoarer också. Det är inte bara något man har på sig när det är riktigt kallt ute trots allt.

Kring midjan

Reser vi en bit nedåt kommer vi ju till området där man kan fästa bälten och skärp. Detta är ett rikare accessoarområde än många först skulle tro. Till att börja med finns det en rad olika utformningar av dessa och många subtila detaljer kan kan göra stor skillnad. Går man sedan även in på variationen av bältspännen som finns på marknaden har man ju ökat möjligheterna markant.

Övriga accessoarer

Utöver dessa kan man hitta gott om accessoarer som sätter pricken över i på sina egna små sätt. Vi har ju till exempel manschettknapparna till skjortan när det är dags att vara lite extra fin. Även saker som klockan kan räknas som en accessoar då många gillar att matcha den med exempelvis bältet. Gott om smycken i kategorierna arm- och halsband har även riktats mer till män och varit riktigt populära. Kort och gott finns det mycket att tänka på när det gäller accessoarer för män och en hel del kreativitet kan utforskas av var och en i detta område.