by
on
under
Permalink

Baka en egen födelsedagstårta

Konditoritårtor i all ära men visst är det roligare att kunna bjuda på en hembakad tårta när man ordnar födelsedagsfest. Det behöver inte alls vara svårt och man kan passa på att göra tårtan väldigt personlig.Baka tårta

Tema på tårtan

Enklast blir det om man köper färdiga tårtbottnar som man fyller med bär, vaniljkräm eller grädde. Det blir dock oftast betydligt godare att baka tårtbotten själv. Då får man en riktigt färsk tårta utan tillsatser. Bra recept på tårtor finns på ICA. Du kan göra en klassisk sockerkaksbotten som dekoreras med grädde och bär, en moussetårta eller en cheesecake. Valmöjligheterna är stora. Om du är intresserad av mer avancerad tårtdekoration än bara snyggt placerade bär är dock sockerkakstårtan det bästa valet.Du bakar helt enkelt en sockerkaka, skär den i två halvor och smetar på fyllningen. Du kan använda allt från vaniljkräm till citronkräm eller bär – personliga preferenser avgör. Sedan lägger du på locket och lägger på ett lager med grädde. Därefter är det dags för dekorationen. Vill du ha något alldeles extra på tårtan finns det fantastiska tårtdekorationer att köpa. Det finns dekorationer med alla upptänkliga teman. Vill du göra så lite som möjligt själv går det att köpa en helt fix och färdig dekoration medan den som gillar att pyssla kan köpa strössel, glasyr och sockerpasta i olika färger.

Egna tårtdekorationer

Det går också att göra egna tårtdekorationer om man har tid och lust. Egen sockerpasta går enkelt att göra om man inte vill använda marsipan. Därefter är det bara att forma de figurer man vill ha. För exempel på de troliga saker man kan göra kan man titta in på Pinterest. Mycket av det är en överkurs, men ett fint blomstertema behöver inte vara så svårt att lyckas med.