by
on
under ,
Permalink

Börja med en kreativ hobby

Saknar du något att hålla på med? Kanske det är så att du behöver börja med en kreativ hobby som håller dig sysselsatt. Alla är vi olika och har olika intressen och vad man gör på sin fritid kan vara viktigt för oss. Viss kanske inte har den egenskapen att bara sitta rakt upp och ner och inte göra något.

Börja virka

kanske det är så att virkning är något som skulle passa dig. Kanske det finns i bakhuvudet att din mormor eller farmor satt och virkade då ni var på besök. Nu kanske du inte har samma handlag som dina förfäder men du får lära dig. Skaffa dig det du behöver för att börja virka. Du kan leta upp något enkelt virkmönster på nätet och börja då du fått hem virknålar och garn. Fördelen är att du kan riva upp och börja från början om det inte blev som du tänkt dig.

Börja måla

Om du känner att måla skulle vara något som skulle passa dig så kan du beställa hem färg, staffli och duk för att prova för att se om det blir något. Kanske en målarkurs skulle passa bäst till en början. Alla är vi barn i början och de första alstren kanske inte är något man visar för andra. Om det inte blev som du tänkt dig så börja om på ny kula och prova dig fram. Övning ger färdighet och när du hållit på ett tag så kan du ha kommit på hur du ska göra för att skapa ett konstverk.