Ett dekorativt barnkalas

Att hålla i ett barnkalas i dag är en helt annan historia än det var för förra generationen. Förr i tiden handlade det bara om att bjuda på något gott och anordna en fiskdamm. Nu läggs stor vikt på dekorationerna och att skapa en helhetsupplevelse för barnen och föräldrarna.

Tårtan

En magnifik tårta går att köpa, en med små figurer och konstärliga marsipanskapelser. Men de kostar också en saftig summa. Gå den enklare men minst lika snygga vägen. Baka eller köp en härlig gräddtårta och använd tårtbilder med barnets favoritkaraktärer. Tårtbilderna är fullt ätbara och med klara tryck.

Grönsaker och dipp

För att skapa ett lite hälsosammare kalas har många valt att bjuda på grönsaker och frukt istället för bara kakor och godis. Och dessa kan du också använda som dekoration, du behöver bara träna lite på att skära dem i vackra former. Grönsaker håller bra så du kan förbereda en eller två dagar innan. Se det som att du lär dig något nytt och får en lugn stund för dig själv.

Dekorationer

Sedan kommer vi till dekorationerna i huset. Här kan du och dina barn har några trevliga kvällar tillsammans där ni klipper och klistrar med färgat papper. Ni kan klippa till och färglägga egna flaggor och göra vimplar. Skriv alla kompisars namn på kort och placera ut dem på bordet. Lär er att vika servetter och köp vita pappmuggar som ni ritar mönster på.

Hjälpredskap

För att göra mer invecklade dekorationer som går att äta kan du köpa silikonformar och sockerpasta. Fyll formarna med sockerpasta och du får massivs med ätbara blommor. Formarna kan också användas för att göra egna chokladpraliner med fyllningar.