by
on
under ,
Permalink

Få hela familjen att umgås

En familj som hittar på roliga aktiviteter tillsammans kommer varandra närmare. Barnen bli gladare och skapar närmare band med föräldrarna samt att föräldrarna slipper jobbstressen och lär känna sin barn lite mer.

Cykla

Kombinera nytta och nöje! En cykeltur med familjen 1-2 gångar i veckan ger er chansen att upptäcka närområdet eller åka på längre äventyr beroende på hur gamla barnen är. Mindre barn kan åka i en vagn bakom en av föräldrarna. Cykelkraft har cyklar för hela familjen och nödvändiga tillbehör såsom hjälmar, portabel GPS, knäskydd för barnen och cykelvagnar.För att göra cykelturerna lite roligare kan ni komma överens som roliga slutdestinationer. Det kan vara en cykeltur till lekparken, ett besök till mataffären där barnen får varsin glass, till ett vindskydd där ni kan grilla korv och grönsaker.

Pysselkvällar

Samlas runt matbordet med saxar, färgat papper, lim, glitter, färgpennor och annat skoj. Det är dags för familjen att pyssla! Har ni äldre barn kan ni vara lite mer utmanande, för mindre barn räcker det att få rita med föräldrarna för att det ska vara kul. Ni kan söka efter projekt och hantverk på nätet och välja ut det som barnen troligen skulle gilla. Ni kan också dela upp er om ett barn gillar att tälja eller snickra och det andra vill pyssla med pärlor kan ni ta ett barn var och turas om att göra de olika aktiviteterna.

Aktivitetshjul

Om ni har vitt olika intressen och åldrar i familjen är det svårt att komma överens om vad ni ska göra tillsammans. En bra kompromiss är att göra ett aktivitetshjul där varje person får välja något som de vill göra med familjen. Antingen har ni ett rullande schema där en ny familjemedlem styr över aktiviteterna varje vecka, eller så chansar ni och snurrar hjulet! Ni som föräldrar får en lite större insikt i era barns intressen och kan uppmuntra dem att utvecklas samtidigt som alla får göra det de vill ihop med familjen.