by
on
under ,
Permalink

Hålla ordning i trädgården

trädgård_278024135Trädgården precis som huset kräver en hel del arbete. Men så länge man tycker om att hålla på med det kan även de jobbigare delarna kännas givande även när man är mitt upp i dem. Här tipsar vi om några saker man bör göra för att få ordning och reda i trädgården.

Dela upp arbetet

Det är lätt hänt att man hoppar från plats till plats när man håller på i trädgården. Som att rensa ogräset överallt innan man går över till annat. Men det kan faktiskt vara bättre att fokusera på ett område i taget. Dela upp trädgården i ett par olika sektioner och bestäm dig för en som du börjar med. Gör sedan allt som behövs göra där och gå först efter det vidare till nästa.

Låt roboten sköta gräsmattan

Att klippa gräset är nog det som folk ser fram emot minst. Det är ju trots allt inte den mest kreativa delen av trädgårdsarbeten. Av denna anledning kan man titta på lösningen att låta en robotgräsklippare att göra jobbet istället.De billigare modellerna kan man få kring tio tusen kronor och för ett bra utbud kan man titta på butiker som Stonefactory.

Tänk mer långsiktigt

Trädgårdsarbete är något man alltid går på lite mer sikt än mycket annat. Saker som plantera träd och buskar är ju inget man gör för att det ska bli fint och bra på en gång utan är en investering i trädgårdens framtid. Så fort man anlägger nya delar eller bara planterar en ny växt av något slag ska man tänka på hur detta kommer att se ut säsongen eller året efter. Man kan hitta en hel del tips om växter och tillvägagångssätt på sajter som Odla.nu.