När paret ska utbyta gåvor

I ett förhållande finns det många firanden, om man vill. Dagen ni träffades, dagen ni flyttade ihop, dagen ni förlovade er, dagen ni gifter er och sedan er födelsedagar.

Grundregler

Fastställ vad ni ska fira och inte. Det blir inte någon rolig stämning om bara en har köpt blommor eller en present till något. Ska ni fira alla hjärtans dag? Ska ni ge varandra julklappar? Hur firar ni födelsedagarna? Kom fram till vad ni tycker är viktigt att fira och inte. Alla högtider och speciella dagar behöver inte firas om ni inte vill.

Budget

Hur mycket pengar ska ni lägga på varandra? Om ni har gemensam ekonomi spenderar ni varandras pengar på varandra och det kanske känns konstigt att kosta på något stort åt varandra. Ett alternativ är att göra presenterna själv. om bara en av er är kreativ blir det faktiskt ännu mer intressant och se vilka idéer ni kommer på. Sätt ett siffra på vad en present får kosta och vilka högtider ni ska ge varandra gåvor. Ni kanske firar födelsedagar och julafton med paket medan er bröllopsdag firas med en gemensam aktivitet eller lite finare middag. Även om det är roligt att ge varandra saker kan det äta upp en del av er budget om ni sätter prislappen för högt.