by
on
under , ,
Permalink

Våga skapa dina egna julklappar

För den som är modig nog att våga ta steget fullt ut så kan man lämna en stor del av den värsta köphetsen bakom sig nu i juletider genom att istället se till att skapa sina egna julklappar. För den kreative är detta inte alls en speciellt galen idé – till och med när det gäller julklappar till barn!

Tyg & garn

När det kommer till tyg och garn så finns det en hel uppsjö av saker som man kan rikta in sig på som fungerar bra som julklappar till ett brett spektra av människor. Här kan man satsa på allt ifrån kläder till textil inredning och mycket mer, något som gör att den som är händig med nål och tråd samt virk- och sticknålar alltid kommer att ha bra saker att ge bort.

Trä & metall

För den som känner att det hade passat dom att skapa julklappar i trä och metall så behövs det en yta att skapa där man kan vara lite burdus. Man behöver också en hel del verktyg för alla de olika moment som kan behöva utföras. Antingen så har man redan dessa hemma eller så får man komplettera med det man saknar. Det positiva är att de allra flesta verktyg räcker länge och väl, vilket gör dom till lite av en engångskostnad som du därefter kan använda jul efter jul och även vad andra tillfällen som exempelvis födelsedagar. I trä och metall så skapar du enkelt allt från roliga styltor till barn till inredningsdetaljer som ljusstakar och andra fina ting.

Papper & duk

För den som är duktig när det kommer till att rita och måla så är det aldrig speciellt svårt att skapa en julklapp till specifika individer som dom gillar. Allt man behöver göra är att ta reda på vad de verkligen gillar och sedan skapa ett alster med anknytning till just detta. Vi rekommenderar att du själv ramar in ditt verk, då detta gör julklappen ännu finare, kanske genom att skapa ramen helt på egen hand?