Renovera badrummet

Börjar ditt badrum se slitet och gammalt ut är det kanske dags att fundera på renovering. Badrummet är ett viktigt rum i hemmet och främst så vill vi att det ska vara lättstädat och fräscht. Börjar ditt badrum ha några år på nacken är det kanske inte det lättaste att få till städningen då det aldrig riktigt går att få till den där rena känslan.

Planering

Det första du bör fundera på är hur du vill på ett ungefär att det ska se ut och sedan sätta din budget. Bestäm om det är något du kan göra själv av momenten eller anlita hantverkare, tänk på att ett badrum är en av de svåraste momenten för en amatör att ge sig in på, så tänk efter noga. Bestämmer du dig för att anlita en hantverkare kan det vara bra att vara så involverad som möjligt, skulle det vara så att du inte blir nöjd med resultatet eller att du inser att något inte har utförts korrekt kan du anlita jurister för att få hjälp med detta. Klicka här för att få mer information kring detta.

De olika stegen

För att lättare få en översikt är de främsta stegen i badrumsrenovering följande:Planera utseende. Planera hur du vill att ditt badrum på ett ungefär ska se ut, vilken  stil vill du ha, vilka funktioner ska finnas och vilket material och detaljer vill du ska finans med? Detta är en stor del av planeringen, det finns mycket inspiration att hitta på nätet och din budget har en stor inverkan för hur utsvävande du kan vara.Budget. Fundera hur mycket ert badrum får kosta. Det kan vara bra att ha ett mål ni siktar på och sedan en max-budget som ni absolut inte kan gå över.Anlita hantverkare. Ta in offerter från olika hantverkare. Hör med vänner som renoverat, vilka har de varit nöjda med. Passa även gärna på att fråga kring planeringen hur de gjorde och tänkte.Bygglov och anmälan. Om du ska renovera ett befintligt badrum krävs inget bygglov, däremot om du ska upprätta ett nytt badrum behöver du göra en bygganmälan hos kommunen och invänta starttecken.Försäkringsbolag. Kontakta ditt försäkringsbolag för att höra vilka krav rummet måste ha för att försäkringen ska täcka.