by
on
under
Permalink

Ta hand om dina skor på bästa sätt

Förläng livstiden på dina skor avsevärt genom att bland annat ta hand om dem på rätt sätt. På så sätt spar du både pengar och på miljön.

Här kan du hitta de skotillbehör du behöver för att ta hand om dina skor. Både nya och gamla skor behöver ses över regelbundet och rengöras.

Skor i naturmaterial

Till exempel läder- eller mockaskor tar du bäst hand om genom att smörja in dessa minst en gång per säsong. Anledningen till att du vill smörja in skorna är för att tillföra näring till materialet. Du får då ett material som avvisar väta samt blir mer fogligt och på så sätt minskar risken för sprickor. När du smörjer in skorna tänk på att rengöra skorna med vatten och en borste. Ta bort skosnören och applicera en skokräm som passar just din sko. Du kan även använda impregneringsspray på till exempel läderskor. Insidan av skorna kan du använda skodeo eller bikarbonat över natten för att ta bort oönskad doft.

Få bort illaluktande doft i dina skor

Ett husmorsknep du kan använda för att få bort oönskad doft i dina skor är att använda bikarbonat eller bakpulver som är basiskt. Gör som så att du strör ungefär en matsked bikarbonat eller bakpulver inne i varje sko. Låt sedan skorna stå över natten eller gärna ett dygn. Skaka sedan ut pulvret och njut av skor som luktar betydligt bättre.