by
on
under ,
Permalink

Dags för en förändring i hemmet

Är det dags för en förändring i hemmet? Kanske det är så att det är länge sedan det tapetserades och målades om hemmavid. Nu kanske ni börjar ledsna på att det ser ut som det gör. Frågan är om ni ska utföra det själv eller anlita målerifirma som gör jobbet åt er.

Anlita målerifirma

Om det är så att ni inte har den tid som det kräva för att fixa till därhemma så finns det företag som kan anlitas för både måleri och tapetsering. Med ROT-avdrag så betalar man bara halva priset för det arbete som utförs. Så om det skulle kosta 15 000 för allt arbete så betalar ni bara 7500 till företaget och staten betala resterande till företaget. Material går inte under avdraget utan det är bara arbetskostnaderna. Se till att få in offert på det arbete som ska utföra  och bäst är om ni får ett fast pris på allt som ska göras.

Att måla och tapetsera själv

Helt klart så är det billigaste alternativet att måla och tapetsera själv. Då är det bara materialkostnaderna som man betalar för och arbetet gör man själv. Det kan dock ta betydligt längre tid än om man anlitar firma att utföra arbetet. Men om man har den tid som krävs och tycker om att hålla på att måla och tapetsera så är det ju inga problem. Har ni både kunskap och tid så självklart så ska ni utföra arbetet själv. Det är en härlig tillfredsställelse när allt är klart och man får riva bort maskeringstejp och byggstäda hemmet.