by
on
under ,
Permalink

Fixa kalaset

Det finns mycket inspiration att hämta om du planerar ett kalas. Idag går vi igenom hur du fixar till ett roligt barnkalas som ditt barn sent kommer glömma. För att få till ett kalas som blir det extra både i aktivitet och dekoration så kan du börja med att ta reda på om ditt barn tycker om något särskilt för att skapa ett tema. Idag finns det en uppsjö av roliga barnprogram och karaktärer. Om ditt barn gillar någon sport eller ett djur kan det också bli ett utmärkt tema. Även babblarna, Frost och Spindelmannen kan utgöra roliga teman.

Planering

När du väl har bestämt dig för vilket tema som ska utgöra kalaset är det dags att sätta igång planeringen.Ska du ha barnkalaset hemma kan det vara bra att bestämma vart i huset ni ska hålla till. Är det sommartid kan det vara roligt att fixa i trädgården. Om du har möjlighet att hyra eller låna ett partytält kan barnen få både skydd mot sol och eventuellt regn. Är man ute finns det fler möjligheter för barnen att springa omkring och leka på och när de sätter sig för att äta tårta behöver man inte oroa sig så mycket för om de sölar, vilket kan vara praktiskt.

Dekoration

Dekorationen är ett viktigt element för att få till ett roligt barnkalas. Beställ papperstallrikar, muggar, sugrör och servetter i det valda temat. Några girlanger kan du sätta upp som löper ovanför matbordet. Ballonger placerade i kluster på några ställen är också riktiga partyhöjare. Om du vill fokusera på just ballongerna kan du fundera på om du vill beställa helium för att de ska flyta fritt i luften. En idé då kan vara att barnen får ta med sig en var hem, det brukar vara uppskattat. På mitten av bordet kan du dekorera med serpentiner. Förutom ballonger och girlanger kan man antingen göra egna eller köpa färdiga så kallade honeycombs som du kan hänga upp på passande ställen.

Aktiviteter

Vad barnen ska göra på kalaset kan vara bra att planera lite för. Ska det finnas lekar och kanske en fiskdamm? Vad barnen ska göra beror lite på var ni ska ha kalaset och hur avancerat du vill att det ska vara.

Tårta

Är du duktig på att baka går det utmärkt att göra tårtan eller tårtorna själv, men det går såklart minst lika bra att beställa från ett bageri. Om du väljer att göra tårtan själv kan en idé vara att beställa en färdig tårtbild av det valda temat. Om du är en riktig hejare på dekoration går det att skapa mycket roligt från sockerpasta.