by
on
under
Permalink

Handgjorda smycken

Något som blivit otroligt inne och trendigt bara det senaste året är att köpa, eller att tillverka handgjorda smycken. Denna bransch har verkligen vuxit sig stor och en av de största trenderna idag inom accessoarer är just handgjorda smycken.

HalsbandPersonligt och unikt

Detta är något som vi ser som mycket positivt, att få skapa och designa sina egna smycken, eller köpa ett handgjort smycke att bära som inte alla andra har. Just personligt och unikt är två ledord för de accessoarer som gäller idag och det är inte längre trendigt att gå och köpa ett halsband på H&M som ett x antal andra människor även bär. Det gäller att sticka ut och vara unik. Här får dessutom kreativiteten spira och lättillgängliga smyckes-kit som kan matchas på mängder av vis ger utrymme för återanvändning av äldre smycken och material, vilken till viss del är bra både för modet och miljön. Kombinationerna är näst intill oändliga och utbudet ständigt på uppgång.

Köpa

En sajt vi fastnat lite extra för, som säljer handgjorda och välarbetade smycken från både en egen kollektion men även några utvalda designers, är Mila Silver. Det är ett litet företag med bas i Båstad som inriktat sig på unika och personliga smycken i stilfull design och smak. I deras webbshop finns alla smycken att köpa och du kan av dem hitta bland annat det kända märket mi-moneda som bland annat kändisar som Rihanna bär.

Tillverka själv

Är du intresserad att istället designa och tillverka dina egna smycken finns det många bra sajter online att få hjälp och tips ifrån. En bra och informativ sajt där det finns mycket information i ämnet är pagoni.se. Där hittar du bra information om tekniker, verktyg samt material som behövs för att kunna börja tillverka dina egna smycken. Nedanför bjuder vi på ett litet filmklipp från Pagoni där ni får ta del av hur ett egengjort armband enkelt tar form och på deras hemsida samt om man söker efter Pagoni på Youtube hittar du med lätthet många, många fler!