by
on
under
Permalink

Dags för byte av glasögon

Vi är många som är beroende av våra glasögon dagligen. Men eftersom synen sällan förblir helt oförändrad hela livet, behöver man då och då byta glasögon. För en del kan det naturligtvis innebära en trevlig möjlighet till förändring. Men om du trivs med de glasögon du redan har, så kan det kännas väldigt stressande. Förhoppningsvis kan några tips och tricks här hjälpa dig att ta dig an utmaningen.

Varför ska jag byta?

Ibland kan det vara svårt att själv inse att det är dags att byta glasögon. Istället så kanske du går och undrar varför du får så ont i huvudet när du tittar på tv, eller varför du måste kisa för att se vad det står på kvällstidningarnas löpsedlar utanför affären.

Hur ska jag välja?

Vilken styrka dina glas behöver ha kanske du inte kan göra så mycket åt, utan det är din optikers sak att avgöra. Men när du sedan ska välja bågar, ja då är det viktigt att du tänker på sådana faktorer som vilken ansiktsform du har, vilken look du strävar efter och vilka ansiktsdrag du vill framhäva eller dölja. Sedan finns det flera experter därute som gärna hjälper dig att hitta rätt.